fbpx
+45 31 59 57 00 odense@lokalbolig.dk

Beliggenhed

Tårup Strand ligger ca. 10 km syd for Nyborg, på Fyns Østkyst

Strand

Tårup strand er meget børnevenlig, da vandet er stille og lavt. De, der ønsker at bade i lidt dybere vand, kan benytte den nyetablerede fælles badebro ved stranden. Det er også muligt at sejle ud fra stranden i en lille båd eller kano. På stranden er der pragtfuld natur, storslået udsigt over Storebælt med broen i sigte. Det bliver ikke meget bedre.

Udsigt fra Tårup Strand
Udsigt til Tårup Strand

Udforsk området

Beliggenhed
Tårup Strand ligger ca. 10 km syd for Nyborg, på Fyns østkyst.

Kørselsvejledning
Fra Nyborg køres mod Svendborg ad landevej 163. Kør 9km frem. Lige efter Kajberg skov drejes til ventre mod Tårup strand.

Beskrivelse og aktiviteter:

Strand
Der er fin badestrand med småsten og Blåt Flag ved Tårup. Stranden er meget børnevenlig, da vandet er stille og lavt. De, der ønsker at bade i lidt dybere vand, kan benytte den nyetablerede fælles badebro ved stranden. Det er også muligt at sejle ud fra stranden i en lille båd eller kano. På stranden er der pragtfuld natur, storslået udsigt over Storebælt med broen i sigte.

Badeland
Der er et dejligt børnevenligt badeland i Bøsøre (ca. 6km), hvis vejret ikke tillader ophold ved stranden, se deres hjemmeside www.bosore.dk

Natur
Tårup er omgivet af dejlig natur med mange grønne områder, bl.a. Tårup Lundeskov. Den meget sjældne klokkefrø holder til omkring Klokkesøen ved Tårup Strand, og I kan høre dens romantiske kvækken på varme dage i forsommeren, når I er på vej til vandet ad sti gennem skoven.Lidt uden for Tårup løber Kongshøj Å hele vejen til Kongshøj Mølle.

Kajbjerg Skov ligger helt ud til kysten på Østfyn. Her findes skovsøer og afmærkede vandreruter.

Aktiviter
Der er gode fiskemuligheder i Kongshøj Å, fra kysten eller på havet. Det bedste stræk er fra Tårup Strand til Kajbjerg Skov.

Golfspillere har mulighed for at afprøve den smukt beliggende Nyborg Golfbane, som ligger helt ned til Nyborg Fjord. Banen har international standard.

Udflugtsmål
Udflugtsmål kunne f.eks. være: Fyns Hoved med et rigt fugleliv og flere sjældne planter, de hyggelige byer Otterup, Munkebo, Kerteminde og Nyborg. Damestenen i Hesselager, vikingeskibet i Ladby, Nyborg Slot – Nordens ældste kongeborg, Fjord- og Bæltcentret som skaber nærkontakt til havet og alt, hvad der gemmer sig under overfladen, Terrariet i Vissenbjerg, Egeskov Slot, Fun Park Fyn og endelig Odense og Svendborg med alle deres attraktioner, aktiviteter og forlystelser.

Seværdigheder
Tårup Kirke er bygget af landsbyens håndværkere i 1883, og er dermed kommunens yngste kirke. Kongshøj Mølle ligger i idylliske omgivelser og er stadig i drift. Ved møllen findes en 7 m høj mølledæmning, en mølledam og et vandfald. For nylig er der desuden anlagt en vandpassage med ny fisketrappe ved Møllen.

Indkøbsmuligheder
Det er muligt at købe i kiosken ved den nærtliggende campingplads (ca. 400m).

Cykelture i det Østfynske.
Østfyn har sin egen regionale cyklerute, nr. 50, som fører igennem den dejlige, østfynske natur.

Ingen steder i Europa ligger herregårde og slotte så tæt som på Østfyn. Parkerne og haverne er et eventyr for sig selv.

På Østfyn kan vi anbefale vore nye beboere en cykeltur i et af Fyns smukkeste landskaber – med bakker og ådale, skov- og kyststrækninger. Små hyggelige veje fører dig gennem små landsbyer, bølgende kornmarker og forbi de mange kirker, slotte, herregårde og vandmøller, som nævnte cykelrute er så kendt for. Tag madkurven med og få en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

Færdigpakket cykelferie samt kort over forskellige cykelture, fås på Nyborg Turistbureau.  Cykelferie på eventurøen Fyn.

Områdets Galleri

Med høj beliggenhed og front ud mod Storebælt, får man en rolig og helt fantastisk udsigt
Se lidt billede og video fra området og naboerne som er med til at skabe hyggelige og smukke rammer